středa 3. listopadu 2010

Otroctví

Follow me ...



I jiní velcí filosofové, učitě větší než já, přirovnávali muže a ženy ke psům a kočkám. Tohle přirovnání, má jistou pravdu.

Muži jsou jako psi věrní, pokud je někdo krmí a má je rád. Jsou tvrdohlaví, baví je jednoduché věci. Pokud je někdo zaopatří, tak u něho zůstanou. Psi jsou většinou líní, ale běhat je baví. Jen prostě nedělají věci, které stojí větší úsilí, pokud je k tomu nedonutí jejich ctižádost.

Ženy jsou taky jako kočky. Vybíravé, namyšlené, nezkrotné. Dovedou si vybírat. A případně i odehnat. Některé jsou líné, některé nebezpečné. Většinou nedokážou být věrné stále, neboť si nedokážou moc vážit věcí, co pro ně někdo udělá.

Avšak obě tyto přirovnání pokulhávají v reálném životě. Pravděpodobně proto, že v něm neexistuje člověk, ke kterému by se to dalo vztáhnout. Zvířata se chovají takhle k člověku, avšak jinak se chovají mezi sebou. Divíte se proč většina manželství se rozpadá? Viděli jste někdy psa a kočku spolu, po celý život?

To co jsem tady zplodil, většinou nevystihuje název mého článku, a tak k tomu přejdu.

Muži i ženy jsou otroci svých pocitů. Někdo si myslí, že je díky tomu dokáže ovládnout, ale to se nikomu nepodaří.

Muži jsou ovládaní svojí ctižádostí, svým egem. Svým sebevědomím, sebeúctou, nebo namyšleností, pokud to pojmete takhle. Nic jiného nedokáže chlapa motivovat, než když mu žena řekne, tohle nedokážeš... Slyšel jsem pověst, jak vzikl hrad Dívčí kámen. To si jeden šlechtic vyjel na projíždku k Vltavě. Potkal tam krásnou pradlenu, jak pere prádlo. Zalíbila se mu. Tak tam jezdil týden co týden, a postupně se do ní zamiloval. Když se jí pak otázal, jestli si ho vezme, řekla vychytrale: "Vezmu, ale ne dokuď nebude stát na skále nad řekou pevný hrad". No a šlechtic šel a postavil ho. A byli štastní až do smrti.

Ženy si myslí že tak jednoduše můžou s muži manipulovat. Muž se dá docela dobře tahat za fusekli, ještě navíc, pokud je zamilovaný. Ale každá sranda někdy končí, a chlapi vždy nakonec prokouknou.

Naopak ženy jsou ovládány svými city. Pro ně by dokázali udělat cokoliv. Něco jako ješitnost v tom zas takovou roli nehraje. Muži si myslí, že jsou středem světa. ženy to vědí, že jsou středem světa, ale neříkají to nahlas. Stalo se vám někdy, že když jste byli mladí, tak s vámi holkami zamávala jedinná pusa? Jedinný pohled? A přitom o nic nejde. Navíc, pokud vezmete matku s dítětem, tak ta by dokázala cokoliv pro svoje dítě.

Muži ( trošku protřelejší ovšem ) to vědí. A tak jde i manipulovat se ženami. Avšak nedělejme si iluze. Žena není jednoduchá, naopak si to sama zesložituje. A muži nemají rádi problémy, tak je to nakonec přestane bavit.

Všichni na sobě máme tyhle okovy. Nemusí být ze železa, ostatého drátu, nebo z byrokracie. Pokud se narodíme, tak nás tyhle okovy čekají. Pokud nás za ně bude tahat, ať už po lehoučku, nebo tvrdě ... záleží jestli se necháme.

Konhi

1 komentář:

  1. S tím přirovnáváním pohlaví ke zvířatům nesouhlasím. Nezáleží na pohlaví, ale na povaze jednotlivce, a ta se nedá takhle jednoduše napasovat do škatulek. Nemůžeš nikdy říct - všichni kluci jsou takoví, všechny holky jsou takové.

    Dobré zázemí a bezpečí rozhodně nejsou dostačujícími důvody proto, aby muž se ženou zůstal. Kdyby jo, lidi by se téměř nerozváděli.

    Pokud jde o manipulaci s druhými lidmi, ta není nikdy jednoduchá, ale naučíme-li se druhé poslouchat a vnímat, nakolik se nám podobají a nakolik jsou od nás odlišní, může nás to hodně přiblížit stavu, kdy budeme schopni těch znalostí využívat a těmi lidmi manipulovat. Ale nedá se říct, že by jedno nebo druhé pohlaví mělo v tomhle navrch. Jde zase především o vnímavost toho kterého jedince - jen ženy to mají možná jednodušší proto, že obvykle bývají vnímavější. Ale jen proto je ještě nemusíme označovat za vypočítavé mrchy a manipulátorky.

    OdpovědětVymazat