středa 1. prosince 2010

I am CEO, Bitch!


...takhle ukazuje Mark Zuckelberg, že ačkoliv je mladý a peníze mu nic neříkaj, že dokáže najít uznání se svým výtvorem Facebookem.

Tak jsem si zašel na Sociální sítě a vůbec nelituju. Je to skvělej film. Vlastně jen o výtvoru Facebooku, co tomu předcházelo, a jak vznik. Nic nového, ale film vznikl parádní. Uvede vás do děje a nepustí vás to ven, dokud neskončí.

Z filmu jsem si odnesl zajímavé pojetí elitářství ve Spojených státech na vysokých školách. Proč je někdo tak důležitý, že je bohatý nebo hezký...? Proč by se kvůli tomu musel stranit ostatních lidí? Je zajímavé, že se můžete dostat do klubu jen na pozvání. Mark má na začátku pravdu, v Číně je víc géniů než v USA populace. Dokonce i v Indii. Z toho, jak se někteří Američané povyšují, je mi na zvracení. Nosit kuře celý týden...? Jenom kvůli tomu, že mě vzali na školu? WTF? Stát na sněhu a odpovídat na kruté a zničující otázky od sloužáků, jen proto že se chci někam dostat? WTF? Tohle je zvrácený...

Další zajímavý moment je, že ti největší milionáři v IT začínali v obnošených džínách a trepkách :) (Gates, Zuckelberg, Jobs...). Stačí mít jen nápad, sílu ho realizovat, a nechtít peníze :). A tohle jde jednoduše. Ale vždycky se najdou lidé, kteří vás chtějí ožebračit o poslední dolar, jen kvůli tomu že máte nápad...

Já mám občas takový nápady. A sním o tom, že dokážu nějaký z nich protlačit a vydělám nějaký balík. Není to tak těžký. Lepší než sedět v kanclu a modlit se až skončí pracovní doba.

Jsem Kurva mladej, plnej nápadů, a nechci peníze. Základ pro to, abych byl jedním z nich...

Konhi

2 komentáře:

  1. "A sním o tom, že dokážu nějaký z nich protlačit a vydělám nějaký balík." vs. "...a nechci peníze." :) To si trochu protiřečí, ne?

    Taky bych měla nápady, ale neumím je zrealizovat. Doufám, že jednou potkám někoho, kdo to umět bude, a pak budou vyhledávače konečně stát za to. Pak člověk konečně bude mít možnost dohledat na netu to, co potřebuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, protiřečí si to, ale pokud jsi pochopila dokonale ten nápad, tak to sedí. Potřebuješ nechtít peníze, aby jsi dokázala vybudovat nápad do konce.aby jsi neukončila cool večírek v jedenáct tím, že z toho budeš chtít jen vybírat prachy. To se v tom filmu taky objevuje. Aby jsi nezkončila na milonech ale na miliardách. A přiznejme si to, každý chce peníze, jen nekdo v jejich hromazení nevidí smysl.

    OdpovědětVymazat